Kai nusibosta tradicinė žuvienė verta išbandyti naujų skonių kombinaciją – aštrią žuvies sriubą su kokosų pienu. Receptas primena tradicišką braziliečių žuvies troškinį moqueca bei klasika tapusią tailandietišką sriubą Tom Yum.
Kokosų pienas, suteikiantis kiekvienam patiekalui kreminį, švelnų skonį, plačiai naudojamas kone visoje Pietryčių Azijoje (ypač Tailande, Malaizijoje ir Indonezijoje). Grietinėlę ar pieną pakeitus kokosų pienų, receptas sužiba naujomis lietuvio skoniui neįprastomis spalvomis. Aštri žuvies sriuba su kokosų pienu Reikės: 2 lašišos filė; Raudonojo svogūno; Nedidelės žaliosios cukinijos; Saujos vyšninių pomidorų; Nedidelės geltonosios paprikos; Nedidelės raudonosios paprikos; Kokosų pieno; Vandens; Laimo; Kalendros; Čili pipiro arba aitriosios paprikos miltelių; Druskos ir pipirų. Ruošimas: Lašišos filė supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, padruskinti, papipirinti, apšlakstyti laimo sultimis. Supjaustyti raudonąjį svogūną, cukiniją, paprikas, pomidorus ir čili pipirą. Įkaitinus gilią keptuvę pakepinti svogūną, tuomet daržoves. Įmesti žuvies gabaliukus ir uždengus dangtį troškinti apie 10 min. Įpilti kokosų pieno ir vandens (santykiu 1:1). Virti ant silpnos ugnies apie 15 min. Ragauti ir pagal skonį įdėti druskos, pipirų, aitriosios paprikos miltelių. Patiekti su smulkinta kalendra.